Saturday, January 29, 2011

Chefwan, Mat Gebu,~ Aku lagi hebat,aku jutawan Masakan!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum~'
Apa khabar suma blogger dan pembaca blog ini.semoga sihat ceria disamping keluarga tersayang.hari ini, aku menjadi terlalu rajin untuk buat entry kali ke2 dlm masa satu hari..yelah, cuti kan. seperti biasa, ayat tiba2 mesti ada dlm permulaan bicara...yelah, sebb idea datang tiba2..korang tengok tajuk pun dah macam ada konteversi kan.ihihi.jom layan~

Nama2 besar dipersada dunia seperti chef wan misalnya telah membuktikan bahawa lelaki memg power dalam bab2 masak memasak..Bahkan, di kalangan blogger2 yang aktif, telah maklum dengan satu blog masakan yang diuruskan oleh Mat Gebu..korag kenalkan..tetapi, ada satu rahsia yang korang tidak tahu..Seorang pengusaha yang telah untung lebih dari 5 juta dalam masa 4 bulan Cafenya dilancarkan.Korang mesti tak percaya kan.tetapi, itulah hakikatnya. Aku bukan nak membangga diri atau sewaktu dengannya, tetapi dengan rasa berbesar hati aku umumkan bahawa aku lah jutawan tersebut..chef wan, aku telah memintas kecemerlangannya, dan jugak Mat Gebu aku telah membenamkan pretasinya..Ya, Saya adalah Jutawan~

*korang mesti tak percaya kan?
*korang mesti fikir tak logik n masuk akal kan?
*korang mesti jelous kan?
ahahahaa...

Sebenarnya, memang tak masuk akal. Takkanlah cafe baru bukak 4 bulan yg diterajui pemuda 20 tahun macam aku nie boleh mendapat keuntungan lebih dari 5 juta.dah la tau goreng telor ja.Kalau betol2, mesti dah masuk TV dah..boleh jadi pesaing Chef2 terkemuka dunia..Sebenarnya, memang betoi, aku telah mengusahakan satu cafe yang telah memperolehi keuntungan 5 juta..(sumpah tak tipu)..tetapi ia hanyalah di alam maya.

Cafe life,. itulah yang aku maksudkan sebentar tadi..tengok~lebih 5 juta kan earning aku..fulamak, klu betoi2 nie, dah lama aku amik chefwan kerja ngan cafe aku..Mat Gebu jadi assistant dia..

Kawan2, tak salahkan berangan..sebb dengan berangan, kita boleh jadikan ia sebagai target goal kita..kan.kan..kalau korang suma nak tahu, aku goreng telor pun kene pakai baju besi tau..sebab banyak kali berlaku masa aku goreng telor, secara tiba2 BBBoooMMm meletop.habis badan aku kene minyak masak tue..dah la tak pakai baju..Fuh~memang terbaik la..sampai sekarang aku fobia..goreng telor je, mesti kene pakai sendok yang panjang2..ihihih..Aku kagum dengan chef wan sebab beliau telah dikenali di serata dunia..dan juga kepada Mat gebu..Makin hari, makin meningkat dan banyak resepi yang dicipta..Apabila tengok image makanan yang mereka saji, mesti terliur~Fuh..Mereka memang hebat bab2 masakan. ;')

P/S : Jika kita berangan, ia adalah tak salah,.kerana, jika betoi, ia boleh dijadikan sebagai cita..tp, janganlah hangat2 tahi ayam je kan..Wslm. Selamat beramal~

48 comments:

hairie said...

yes! aku pn suke berangan sebab kalau brangan awal2 nnt insyaallah akn trcapai apa yg kita angankn tu..niat tu pnting & usaha!ehehe..

masak telor je kot xkn nk pakai bju besi...ahahhaha...dhsyt ko..sush sgt wt telor rebus jerr.hahaaha

yna fazlyna said...

fuh dasyat ar din...baru bukak kafe 4 bulan.huhu income...fuh dasyat..!

Citarasa Rinduan said...

salam ziarah dari sahabat blogger..
heheheheh..
terbaik gitu entry anda..
semoga angan2 bakal menjadi kenyataan..amin

Muhammadnuraizuddin said...

hairie = ihihih..aku tak suka telor rebus..sebb klu mcm, side effect dia dahsyat...

yna = ahhaa..hg nak kerja ngn aku tak..aku bayar 5 k sebulan..

Muhammadnuraizuddin said...

citarasarinduan = insyallah..ihihi..tq so much sebb bagi support n melawat sini ye..

~marlia maya~ said...

hahaha~agak tertipu laaa pda awalnya~wakakaka :D

[aNaK dEsA zOnE @ pAjELi] said...

game cafe memang best.. huuhuh.. lame dah tak main game ni...

Muhammadnuraizuddin said...

marlia maya = yaka..ihihi..alah, saja2 ja borak2 kosong.ihih

pajeli = habis la kek hg busuk..ahhah

Ashraf[systemdown] said...

haha...igtkan tol2..haha
tapi hebat jgk dlm 4 bulan income tinggi menggunung.. :D

Muhammadnuraizuddin said...

ASYRAF = ahha..itulah..klu lah betoi2..aku dah kaya raya dah nie.kahkahka

AesyaZealous said...

wahaha cafe life rupenya..bagus, xde captcha.senang nk komen:)

Syafiq Rosli said...

wah..ko main cafe world ke..haha

Muhammadnuraizuddin said...

Aesya = ahha..kan aku dah ckp..ihihih..thx melawat..

Muhammadnuraizuddin said...

syafiq rosli = cafe life la bro.ahahahha

sitinorafatien said...

da jangka mesti bukan btl punye..hehehe...game upe nye.

Muhammadnuraizuddin said...

sitinorafatin = ihihihih..klu betoi2..dah kayo dah enden nieh..:0

Nour Akmal said...

moga angan2 ni menjadi kenyataan..huhuhu..=)

nice entry...

Muhammadnuraizuddin said...

nour akmal = tq so much kawan...ihihih

chentaMAYA said...

jalan2 n folow snie.

ijam ismail said...

hahaha...tipu~~~

Muhammadnuraizuddin said...

chentamaya = tq so much..saya melawat blog anda pulak


ijam = ahaha...

DanieL AdiE said...

wah2....bagus2..
dr angan2 jadila kenyataan...

Muhammadnuraizuddin said...

danial = ahaha..betoi2...

A'IM said...

haha..ada gak game macam ni...jom ah berpoker

Muhammadnuraizuddin said...

a'im = ahaha..tak pandei dowh..poker face aku tau..ahahah

Syarni Farida Shukri said...

dulu i maen cafe world sampai bejuta2, sampai h x larat maen, ;P

follow awk daaa

Muhammadnuraizuddin said...

sharni = yaka..ahah.awat u tak tebus jadikan duit tunai..ahahha

KELI OH KELI said...

mula dari mimpi..akhir dgn kenyataan.

►AdamXis◄ said...

Ingatkan masak ape tadi...he3...cheff level ke brape?

Entry terbaru ►Sukan : Chong Wei vs Lin Dan (Terbuka Korea )

Muhammadnuraizuddin said...

keli masak lemak = yah...itulah yg dimahukan..hihih

adamxis = dah dekah level 50 dah..ahahhaha

adieyb said...

ingatkan chef ape tadi...rupenye game...heheee

Muhammadnuraizuddin said...

adieyb = ahhaa..itu yg termampu..ahahah

Shaofie said...

dah lame aku tinggalkan cafe world nih. malas. penat tak keruan. hahahha.

al_hakim said...

cite2 kene tinggi..bwu ade matlamat..x kire la dalam alam maya ke ape..haha..t nak singgah la...huu

Muhammadnuraizuddin said...

shaofie, klu aku pun..memg mlas nak layan..tp, masak sumanya yang 2 hari baru siap..akhakah

al_hakim = hihih..betoi2...memg kene tinggi menggunung..but, kene ada usaha gak kan.

CikRose said...

hebatnya kamu..
CR pun hebat sebab dah jadi "dato bandar" CityVille

Muhammadnuraizuddin said...

cikrose = ahaha..yaka..wah..hebatnya hg..leh la bagi aku tanah skit nak wat kebun..ihiihi

iszieylyanziy said...

haha,,da lme gile xmain game ni,,tapi klu la duit game ni leh cash out,,mmg sah jutawan,,ahhaha

ALIASHUHAIMI said...

Eh awak sama dengan adik Alia. suka main cafe life. Kawan jela dgn dia. Haha

Muhammadnuraizuddin said...

iszieylyanziy = itulah..klu la boleh cash out..aku dah tak kerja dah..ahaha...

aliasuhaimi = ihih..bak no fon dia..ihihiih

Ujang9897 said...

tak pandai aku main..hehe..,
dtg lepak sini dr sahabat blogger

Muhammadnuraizuddin said...

ujang9897..
ahaha..aku pun sama..tp, dulu la..ihihi.thx alot sebb singgah.

Zuewairy said...

dsyat... jdkan ia sbg realiti la..
:)

btw follow blog kamo

Muhammadnuraizuddin said...

zuewairy = tq so much..memg aku harga2i sunguh2 la.ihihi..susah la nak jadikan reality..tp, kene blajar dari chef one dulu.ahhaha

[FaDzLi aNaK dEsA zOnE @ FADZ] said...

game best!!!

Muhammadnuraizuddin said...

fadzli = ahaha..memg best dowh..hilang tension.

ejatkamal said...

Nyampah tul.....sehampes2nya...arggghhh!!!! aku xpercaya aku diperbodohkan sebegitu rupa mudahnya!!! noooooo!!! tidak!!! nahhhiiiiii!!!!

Muhammadnuraizuddin said...

ijat = ahaha..yg hg lurus sangat napa..kahakhakhakha..padan muka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...