Thursday, January 27, 2011

Asal Meeting je tension~ :'(

Assalamualaikum semua..
Hari ini hari khamis..dan seperti biasa, aku akan mula merasakan tekanan di tempat kerja..Fuh~tekanna weh...sebb hari ini ada meeting..Management meeting..Selalunya, orang lain tension nak attend meeting sebab takut bos marah..tetapi, situasi yg lain pulak menimpa aku..Aku sebagai junior di pejabat aku secara automatiknye, kene mengambil minit mensyuarat..yelah, itu memg tugas aku..tp, aku rasa macam nak lari je dari semua ini.

Sebenarnya, aku boleh mengambil minit.Masa aku study dulu pun, aku tak ada sebarang masalah untuk mengambil minit mensyuarat.Tetapi, di Company aku ,every meeting, must be in English..memg dorng speaking kowt...yelah, aku nie mana pandai sangat bahasa English..klu dok2 merapu, boleh la..tetapi, yang menambahkan bebannya adalah, Orng yang attend meeting tersebut kebanyakkannya mempunyai *sleng* India..kalau tidak diteliti betol2, Anda akan merasakan mereka sedang Bercakap dengan menggunakan bahasa ibonda mereka..Memeng meleret..kadang2 tue, aku tak paham langsung, dan tak boleh tangkap apa yg disebutnya..Kalau korng macam mana?mampukah?..dah la aku baru bekerja.dan tak banyak benda mengenai Operasi syarikat didedahkan kepada aku..Sah2 la aku tak paham apa yang mereka bincangkan..

Tp, nak taknak..aku tetap kene laluinya..previous minit meeting yang aku buat, kene reject lebih dari 10 kali..dengan grammer nye mengarut2,..susunan bahasanya tunggang langgang..adoy..Klu korang, tak tension ke mcm tue..sampai 3 hari sebelum nak meeting pun aku kene betolkan lagi..*rasa macam tak layak je jawatan ini dengan aku*.tp, selalunya, ble ada yang dah luluskan, mesti ada pihak lain yang mempertikaikan minit aku selepas aku emailkan kepada Attendees,.then, tak pasal2 kene beoikan dan kene hantar amendment email.korang tak tension ke klu situasi ini terjadi kat korng????.inilah masalah terbesar aku didalam company tu...Amik minit meeting..aku memg rasa tertekan~

UrhHH~Ringan skit kepala aku lepas coretkan di sini..
Wslm.

23 comments:

muniraksasa (; said...

bro. chill ok. stiap krja ade mslhnye weyy. sabor2 !

Muhammadnuraizuddin said...

muniraksasa = tq beb..aku nie tengh nak cool balik ni..ihihi.tq na.

bad romance! said...

chill la din..at least kite da buat yg terbaik..=P

bad romance! said...

itz ok la din..at least,ble da byk kali buat slah,kite lebih matang..btol x?

Muhammadnuraizuddin said...

bad roman = hihih..tp, segan la..banyak kali aku hantar email pembetolan.adoy2...malu siot

ijam ismail said...

muhammad nur aizuddin abdul rahman...
=D
JGN SDIH2...
NNTI MOON 2 SDIH GAK..HAHAHA..
*TBE2..

LovEmoNEy said...

relax k.. at the 1st maybe it's look uneasy.. but fixed it.. u'll be better..

Muhammadnuraizuddin said...

ijam = hg memg suka tiba2 kan.akhkahka

lovemoney = thx alot frnd.

Anonymous said...

ahahahhah


good luck

Muhammadnuraizuddin said...

animos.. = saya tahu siapa anda..ihihihi

Qaseh dalia adelia said...

asal dating xpulak mamai hehe

Muhammadnuraizuddin said...

qaseh = ahaha..klu mcm tueh..susah la..ihihii

tira Y said...

huhu sabar2 eh. nyway good luck :D

muniraksasa (; said...

woii. aku org pertama yang comment ! yeah, ptotnye kan DIN., ang kena wat contest ni. HAHA

Muhammadnuraizuddin said...

tira y = heheh..dah habis..alhamdulillah..hari ini ada orng backup aku wat minit..iiihi tak lah risau sngat..


muniraksasa = ahhaha..klu aku buat, mesti ko yg menng kan.ihihi..blog aku tak sepopular blog korng sume...

muniraksasa (; said...

apenye fofular. ko meh jengah pondok usang aku. HAHA jemput2 ; http://muniradon.blogspot.com/

ejatkamal said...

din ..sabaq..aku yakin ang akan dapat tempuh semua ni...Din yg aku kenal seorg yang yakin dan kuat semangat..ang pasti dapat lakukan apa jua yg ang nak buat...aku doakan ang epy, yakin dan berjaya gn apa jua yg ang nak wat..insyallah.. i wish u LUCK!!!!

Muhammadnuraizuddin said...

muniraksasa = jom exchange link nak.?ihihii..best jugakkan..jadi BBFF..nak?

ejatkamal = hg memg kan..suka bagi aku semangat..tq so much bro...aku memg kuat...ihihihi

Nour Akmal said...

tak ada meeting yang tak tension..meeting kedai mamak je yg happening..huhuhu

salam ziarah dari sahabat blogger..
follow ur blog..

jom jalan2 ke blog saya..
www.jarijemariemas.blogspot.com

d_LA said...

dla pun baru je kene attend meeting semalam..serius bosan..hehe

Muhammadnuraizuddin said...

nour akmal = ahhaa..memg la..tp, aku bukn ape pun..amik minutes meeting je n senyum sampai abis meeting...but, benda yg bagi tension kene wat minutes tue..adoy..

d_la = lah..yeke..meeting memg membosankan.

muniraksasa (; said...

DIN, ang bole x jgn nk skema sgt ngan aku? HAHA yep2, aku da buh ang kat bloglist aku, *sila bangga. HAHA

Muhammadnuraizuddin said...

muniraksasa..aku pun nak letak hg kat BBFF aku..ihihih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...