Thursday, October 21, 2010

KAin PeLeKaT~~

assalamualaikum kawan2...
lebih kurng seminggu aku tak update blog..buzy dengn FB memanjang..hehe..tue yg tak sempat nak update..kali ini aku nak cerita tentang peristiwa yang amat menarik dan membuatkan aku berasa begitu segan...nak tau pasal apa!!????????????? jap yerk, nak cerita la nieh...AL-KISAH~~~~

hari ahad yg lalu, aku pergi ke kedai runcit yang berada berdekatan ngn kediamana aku di Pulau nie..tujuan utama nak beli ubat nyamuk n ricset...banyak sangat semut itam kat umah nieh..lagi pun, ubat nyamuk memg dah abis...klu tak beli, abis la nyamuk isap darah merah aku nieh..sampai sahaja aku di kedai tersebut, aku pun park lah kreta di hadapan kedai tueh..aku tengok masa tueh, ramai jugak lah costumer kedai tueh..tak pa laha..aku wat tak reti je..aku pun masuk lah kedai tersebut..

sampai je aku dalam kedai tersebut, aku pun mencari barangan yang menyebabkan aku pergi ke kedai runcit tersebut, ketika aku nak bayar di counter kedai tersebut, baru aku perasan, orng lelaki yg berada di dalam kedai tersebut(coustomer) kebanyakannya memakai kain pelikat..nak dijadikan cerita, lepas je aku solat magrib di rumah, aku terus capai kunci kereta..tak tahan dengan ancaman nyamuk..so, sah2 aku pakai kain pelikat jugak...

yang bestnye, bukn orng melayu kita yang terlibat dalam cerita aku nieh..sumenya orng warga asing...BANGLADESH, INDONESIA, MYAMMAR, dan sewaktu dengannya lah..dorng suma pakai kain pelikat..wah...memang seangkatan dengan aku lah...abang casher kedai runcit tue mesti ingat aku pun geng2 indon, or bangla..ahaha..segan gila aku..berpeluh ketiak aku...

tetapi, aku rasa bangga juga la bila tinggal di Pulau Indah nieh..sebb kat sini , ramai sungguh warga asing..dah mcm tinggal di pulau yg bukn dibawah naungan Malaysia..International gila kehidupan di sini..dekat westport pun ramai warga asing..kat tempat tinggal aku pun ramai warga asing..ahaha...

BEST2....

Wednesday, October 13, 2010

Fon tertinggal~~~dan seterusnya..

ketika aku ondwy ke sungai petani, aku baru teringat yg fon aku tertinggal di dalam handbag cik nazli..cik nazli masa tue dlm perjalanan pulang ke Kulim..ke poly tercinta beliau..aku pulak masa tueh odway ke sungai petani...Fuh..aku boleh teringat sebb di call fon clcom aku..klu tak...jangn arap aku nak ingat..

kita tinggalkan bab tertinggal fon jap ye...aku nak crite pasal aku hantar abang aku di umah mak mertuanye.~.kami sampai ke sungai petani lebih kurng pukul 5 petang..then, abang aku n kakak ipar aku kene pergi butik pengantin untuk oter baju persandingan mereka..then, aku tinggalkan abang aku di hotel yg desewa untuk dia melepak mlm nie n dijadikan tempat rehat kami dari rombongan pengantin lelaki..aku bertolak ke kulim untuk berjumpa dngan cik nazli untuk mengambil fon yg tertinggal dalm handbeg beliau..tp, terlajak pergi dinner sama2.. :)..tp, bukn candle light dinner la..sebb tak plan..hehehe.selepas selesai..aku sampai ke taiping dekat kul 11 mlm..memg memenatkan..sebb, keesokan harinya, aku yg akan jadi pemandu pelancong kepada rombongn pengantin lelaki untuk tunjukkan masjid bagi mereka akad nikah..


majlis perkahwinan abang aku (NOR HARISYAM & Kak INA ) memg meriah...walaupun tidak ramai tetamu yg datang...mcm perkahwinan mawi af..., tetapi, yg manisnye,abah & mak aku bersanding sekali lagi..(gambar hiasan).ahha...
memg sweet...

KAWAN2, NANTIKAN GAMBAR2 DI MAJLIS PERKAHWINAN TERSEBUT DI FACEBOOK ATAU DI SINI..
moga abang aku akan berkekalan berbahagia bersama pasangannya...amin~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...