Sunday, November 14, 2010

Melayang duit~~~xcident..

Assalamualaikum...

semalam merupakan hari kurng bernasib baik bagi aku..macam2 terjadi..dah la kreta tak boleh nak start..so, tak leh nak p mana2...nasiib baik kakak sebelah rumah ada jumper..then, petang tueh, baru aku kuar..bayangkanlah, dari pagi, sampai ke petang, aku dok mengunyah biskut je..adoy...

lepas asar, dengan bantuan kakak jiran sebelah rumah, aku keluar menaiki kreta yg tak leh stat tadi..kreta prton saga abang aku..aku pinjam kreta dia..sebb dia ada 2 biji kreta...then, kancil aku, aku tinggal kat umah dia..(naik proton sedap skit nak tekan minyak 1.5CC)..kehkeheke..

tujuan utama aku nak kluar ke klang sangat tueh, sebb aku nak beli minak engine kereta proton tueh..sebb dah tinggal separuh minyak engine nya..then, aku singgah la kedai kreta di bandar bukit tinggi...ble aku tanya cina kedai tueh, dia boleh plak tanya aku balik, minyak engine tue ape..aku rasa nak sekeh ja pala dia...harap je jaga kedai kreta...aku tros call abang aku...tanya dia betol2...nak sebut minyak engine mcm mana...KAHKAHAKHA...leh plak masa tueh, abg aku kata minyak engine = minyak itam...patut la aku pelik, ble cina tue xplain, minyak itam dia ada jual, aku boleh berkeras nak minyak engine..khkhakhakahh..tp, memg minyak itam untuk proton saga sold out..(minyak tak dapat, malu dapat)...kehkekheke(bukan minyak engine bukn colour itam ke..howcame dipanggil minyak itam??/)

aku pun keluar la dari kedai kreta tueh, then, aku terdengar perot aku menari2...aduh..sah2 lapar..sebb dari pagi tadi dok telan biskut je..aku pun ternampak kedai mamak..kat tempat aku TAIPING pun ada gak kedai mamak nieh..sebb tue aku nak mkn jugak kat situ...(mamak pelita)...aku pun dok pusing2 kat situ..tak de parking..ble round ke-2, aku nampak ada parking...so, aku pun masuk la parking tueh,..."aduh, senget pulak".. aku dok cakap sorng2...aku pun undur la...agak susah untuk aku mengusya kreta lalu lalang kat blakang aku..sebb aku sangkut jaket aku kat cermin sebelah kiri blankang...so, susah skit la.. "ok, line clear"..aku pun undur lah..ble aku nak masukkan gear satu, untuk masuk balik, tiba2 je bnyi berdentum..aku tengok kat side mirro..ada kreta satria hitam berhenti..."adoy...masalah nieh.."

aku pun tarik nafas panjang2, kluar dari kreta...tp, aku tengok secara mata kasar, kreta dia tak de ape2, kreta aku pun tak de ape2..tp, pakcik tueh n binik dia dok "kelebek" kreta dorng..pastu, dorng terperasan ada calar n kemek sikit..tp, kreta aku tak de ape2..sebb ada getah kat bumper kreta aku...adoy...sakit2,..
pakcik tue dok cakap2 mcm2..tp, dia cakp elok2 la..nasib baik melayu..dia dok kata kreta dia nieh, kemek, bercalar, nak baiki balik mahal....adoy..aku pun call abang aku n suruh abang aku bercakap ngn dia...lama jugak dorng dok berdiskussi...last2, pak cik tue mintak +++.++...fuh..melayang duit aku, aku pun ajak orng tua tueh p bank kat depan tueh,..fuh..sedih gila..duit melayang mcm tue ja..dah la mau balik TAIPING minggu depan..raya haji..baru nak ber enjoy2 ngn member2..aduh....
malang..

aku teruskan niat aku yg terbantut tadi..untuk mkan di kedai pelita..aku pun matikan engine lepas sumenye selesai..aku order teh tarik n maggie goreng...lepas abis selesai, aku pun trus bayar n nak balik dah..sebb aku rasa penat gila ...penat otak..penat badan..sumenye penat..memg tension..ble aku sampai je kat kreta, n masuk dlm kreta...mcm biasalah, aku stat engine kreta...ARGGGGHHHH!!!!!!!!!!!!1
engine tak idop...sakit jiwa raga aku...nasib baik ada bawak jumper...aku pun tunggu orng parking kreta sebelah aku secara kebetulan..tp, dekat setngah jam jugak la..baru ada kereta parking sebelah aku...(thx alot pada orng yg membantu).. aku pun hati kering balik ke umah aku...nak isi minyk pun tak berani..sebb memg tak confident nak matikan engine...

TRAGIS GILA LAH....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...