Thursday, October 21, 2010

KAin PeLeKaT~~

assalamualaikum kawan2...
lebih kurng seminggu aku tak update blog..buzy dengn FB memanjang..hehe..tue yg tak sempat nak update..kali ini aku nak cerita tentang peristiwa yang amat menarik dan membuatkan aku berasa begitu segan...nak tau pasal apa!!????????????? jap yerk, nak cerita la nieh...AL-KISAH~~~~

hari ahad yg lalu, aku pergi ke kedai runcit yang berada berdekatan ngn kediamana aku di Pulau nie..tujuan utama nak beli ubat nyamuk n ricset...banyak sangat semut itam kat umah nieh..lagi pun, ubat nyamuk memg dah abis...klu tak beli, abis la nyamuk isap darah merah aku nieh..sampai sahaja aku di kedai tersebut, aku pun park lah kreta di hadapan kedai tueh..aku tengok masa tueh, ramai jugak lah costumer kedai tueh..tak pa laha..aku wat tak reti je..aku pun masuk lah kedai tersebut..

sampai je aku dalam kedai tersebut, aku pun mencari barangan yang menyebabkan aku pergi ke kedai runcit tersebut, ketika aku nak bayar di counter kedai tersebut, baru aku perasan, orng lelaki yg berada di dalam kedai tersebut(coustomer) kebanyakannya memakai kain pelikat..nak dijadikan cerita, lepas je aku solat magrib di rumah, aku terus capai kunci kereta..tak tahan dengan ancaman nyamuk..so, sah2 aku pakai kain pelikat jugak...

yang bestnye, bukn orng melayu kita yang terlibat dalam cerita aku nieh..sumenya orng warga asing...BANGLADESH, INDONESIA, MYAMMAR, dan sewaktu dengannya lah..dorng suma pakai kain pelikat..wah...memang seangkatan dengan aku lah...abang casher kedai runcit tue mesti ingat aku pun geng2 indon, or bangla..ahaha..segan gila aku..berpeluh ketiak aku...

tetapi, aku rasa bangga juga la bila tinggal di Pulau Indah nieh..sebb kat sini , ramai sungguh warga asing..dah mcm tinggal di pulau yg bukn dibawah naungan Malaysia..International gila kehidupan di sini..dekat westport pun ramai warga asing..kat tempat tinggal aku pun ramai warga asing..ahaha...

BEST2....

2 comments:

Anonymous said...

Kain pelikat lalalala
Kain pelikat lalalala
Kain pelikat diguna aneka cara

Kain pelikat lalalala
Kain pelikat lalalala
Kain pelikat dipakai disini sana

Pakaian istimewa
Berangin-angin keliling
Kelengkapan tudung kepala
Ibu menggendong anaknya

Ke kamar rehat sesuai
Bila kenduri dipakai
Kain pelikat dielak
Bertenggok koyak

Kain pelikat lalalala
Kain pelikat lalalala
Kain pelikat selesa memang selesa

Kain pelikat lalalala
Kain pelikat lalalala
Kain pelikat diguna semua ketika

IZZAT

Syakir Rahman said...

huh!!lagu anuar ft elina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...