Tuesday, September 21, 2010

MasiH cUba MenyEsuaIkAn

21sept2010..
seperti biasa, aku bangun awal pagi(jam 7)..tak lah pagi sangatkan..dan melakukan rutin harian sebelum ke kerja..ini hari kedua aku bekerja. mcm semlm, aku pergi ke ofis bersma kak yg rumahnye dekat ngn umah sewa aku..tumpg dia je..then, sampai ke ofis..aku punchcard pada jam 8.30.

aktivti pertama aku pada hari itu adalah mengemas bilik bos seprti biasa..tanpa arahan sapa2,sebb itu memg kerja wajib aku..(pastikan tiada habuk langsung)..tp, best gak.sebb tak lah bosan sangat..asyik mengadap komputer je kan..ehehe..then, aku sambung kerja smlm yg aku tak abis buat..kemaskini fail..then, lebih kurng kul 1, aku keluar bersama2 kakak kerani di ofis aku sebb meja dia disebelah aku..then, kami lunch di kedai sebelah ofis aku..masakan ala2 mamak gitu..tp,aku memg suka mkn kari + papadom..nei sume abah aku punya pengaruh..ari2 masak kari kat umah..sambil bersulamkan papadom..sedap jugak mkanan kat situ..bisalah..,ada orng blajan..(tq kak ct) hehe..

apabila balik dari lunch.aku ditugaskan untk photostat insurance..tp, ada ja spoil yg aku buat..sampai kakak tue ketawakan aku.."jangan la gelak kak,!~ malu saya"..ayat tue yg terkeluar dari mulut aku..:).selesai tugasan aku, aku mendpt email untuk membuat minute meeting..adoy..kene taip dari handwriting..MR. Daulat empunya..tulisan bukn beliau punya..tp, orng lain...tak paham aku situasi masa itu..apa lagi, aku menunjukkan skill menaip aku yg 60 PSM..ahah.terpegun kakak kerani tueh..tp, slalu tersangkut, sebb tulisannye perlu dihayati betol2..ada satu words yg paling klakar yg aku terubah..mata aku dah bling2 dah masa tueh..tue yg truk sangat aku mengubah "liric" tueh..ahaha


(LEATHER --> DEATH)


hari nie aku sampai ke umah sewa kul 6 setengh..sebb kakak yg aku tumpang tueh terhilangkan kunci ofis..menggelabah sume orng cari kunci tadi, rupe2nye, ada orng lain dah terambik..kesian kakak itu...

penat la harin nie, kerja banyak.. :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...