Tuesday, September 28, 2010

Macam2 Hal~~

26 sept 2010...

pukul 4 pm, bermulalah perjalanan aku dari KLIA ke Klang...seperti biasa, drive sorng2 lagi...coz, tak de member yg nak teman..biasalah, baru lagi di sini..actuly, aku balik ke klang drive kreta abang aku..yg dia tak guna kat umah dia...proton saga..n kancil aku, aku tinggal kan kat umah dia..suruh dia kasi mkn kat kancil aku..tp, bukn calang2, kancil convert mira..ahaha...aku bukn apa, tukar kreta ngn dia sebb kreta dia 1.3 n kreta aku baru 660..heheh..

Alkisah bermula la di sini..
ketika aku pulang ke umah sewa di westport, aku teringat yg aku nak bli heater n biskut2 untuk bekalan kat umah sewa tueh.biasalah, kat dalam pulau indah tue, sume barang mahal,.meluat~~~ ketika sampai di JJ Bukit Tinggi, aku pun park la kreta kat parking berbayar..selepas amik tiket, aku parking sblah kreta waja...then, aku kluar dari pintu kreta untuk simpan lappy aku kat dlam botnet blakang,.takkan kat blah depan plak kan.:)..(tol ke aku eja bonet)tibai ja..janji paham>>lepas aku simpan lappy di bonet blakang, aku secara tak sengaja telah menutup pintu kreta..pastu, aku confident je nak masuk JJ..then, aku tiba2 terlompat!!!!sebb aku mcm terlupa sesuatu,..actuly, aku terlupa cabut kunci kat kreta..
.adoy...kreta tue alarm rosak..so, kene tutup log pintu secara manual...hampeh tol...terkandas aku...terbantut nak masuk dalam jj...

Aku menarik nafas panjang2...then, pkir..(AKU MEMG TAK LEH PKIR LA DE~~)gelabah gila aku..pucat muka aku..aku tak tau nak mintak tolong sapa2..dah la aku tak kenal sapa2 kat situ, ble aku call membr yg ada kat klang, dorng plak tak dak kat klang..nak call kakak2 ofis., tak tau no. fon dia..adoy...runsing..aku pun p la kat kedai tayar sebelah parking tueh..then, dia kata, p masuk JJ n sebelah kedai buku the new.com..situ ada kedai duplicate kunci..aku pun tergapai2 pergi mencari..last2, jumpa jugak..then, ble aku tanya tukang buat kunci tueh..dia tak tahu nak bukak..then, dia kata, kene talifon orng lain..yg memg buat kerja tueh..
(aku pun heran..kawan dia nie kaki pecah kreta ke...)tp, lantah la...ble aku tanya charge yg akan dikenakan..dia kata maybe, RM80-100..or lebih lagi..MAK AI!!!!!!!!!!!!mahal gila..then, aku trus cakap..takpelah..aku sebenarnye, tak mmpu nak bayar..mahal dowh..aku nak makan apa..gaji pun tak masuk agi...dengan rasa serba slah, aku call abang aku yg berada di KLIA...n dia datang dari KLIA semata2 nak tolong aku...kul 7 baru aku leh masuk kreta..then, abang aku balik KLIA semula..adoy..kesian kat dia...takpa..abang2 aku sayang aku..aku sayang depa jugak..ehehehhe..

lepas selesai masalah aku, aku masuk balik ke JJ tersebut,..sebb misi aku untuk membeli heater n biskut2 tak kesampaian lagi..so, aku pun masuk...aku berjalan sorng2 mcm orng gila..mcm dah tak dak orng nak kawn ngn aku..shopping pun sorng2..uhuhu..sedih gila..selepas selasai, perut aku nie teringin plak mcm kfc..apa lagi..pantang teringat.trus p..seketol je aku abis kan..
sebb memg mcm tueh aku, aku tak leh nak abiskan lebih 2 ketol ayam..sebb cepat muak kowt..tanpa segan silu, aku mitna kat kak cashier kotak untuk take away...eheh..leh wat bekalan di malam buta nanti..




28 sept 2010..

seperti biasa, aku bangun pagi pkul 6.50 am..then, buat lah apa yg patut..activity biasa aku di waktu pagi...then, pada pukul 8 lebih..(dah tak ingat jam brapa) aku pun kluar lah dari umah..kakak yg aku slalu tumpang tue dah pergi kerja..so, terpaksa lah aku drive pergi kerja..ble aku stat je kreta, engine tak nak nak idop..
dekat 10 kali gak lah...last, tak leh stat langsung..bateri kong..adoy..dah la lambat nak masuk keje nieh..aku pun terpaksa mengetuk pintu umah jiran aku..mintak tolong jumper kreta jap..hehehe..ble dalam kesusahan, tanpa segan silu, n secara automaticnye, buat2 kenal orng...ahahah :) sebb penyebab kreta proton saga tadi tak leh stat sebb bateri dah week kowt..then, ujan plak dari malam sampai ke pagi..memg sejuk la engine tueh..berkurun la nak start...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...