Monday, September 20, 2010

NEW LIFE BEGINS...

assalamualaikum..
apa khabar rakan2 blogger..
aku dah lama tak update sebb dok layan fb ja...uhuhuhu
skrng nie, ble dah stat keje..banyak pulak aku nak bercerita..dan di sini lah tempat yg paling sesuai untuk dikongsikan selain orng2 tersyg..hehehe

19 september 2010,aku bertolak dari taiping ke pulau indah, klang pada jam 11 setengh sengn kreta kancil mira LS2 yg tercinta...aku bawak slow je..sebb kreta aku memg tak laju..hehe..isi minyak 40 ringgit..jalan tak jem sangat seperti yg disangka..entah mengapa jalan tak jem sedangkan ramai yg balik ke bandar sebb dah abis cuti...tp, tak jem lagi bagus..tak lah aku sumpah seranah dalam kreta...pkul 6 aku sampai ke pulau indah...dan dekat magrib baru jumpa umah yg disewa oleh company kepada aku..sampai2 je, aku terkejut.sbb umah kg..adoy..dah la dalam umah tue tak de ape langsung..lantai bertatahkan habuk2...banyak kerja aku nieh..aku selesai kemas jam 8 mlm..tiba2, ada je makluk seperti lipas n labah2 lalu lalang atas lantai...besar2 plak tue..cukup zat diabinatang kat pulau nie...

tiba2 je, nyamuk datang menghinggap..dan aku terlupa yg aku tak bawak ubat nyamuk..dalm fkiran, ingatkan company bagi umah taman...adoy...dengn kipas tak de..berpeloh aku mlm tueh...sambil ditemani nyamuk2 yg suka darah manis aku nieh..memg tragis lah..klu mak aku tengok..mest dia menangis..sebb masa kecik2, klu nyamuk gigit aku je..mak aku panggil orng yg sembuh asap halau nyamuk tue datang umah :(..tak sampai pun brapa jam..aku berehat di atas tilam..nasib baik bawak tilam..tue pun mak aku yg paksa..sambil tengn di atas kepala...aku mula berfikir yg bukan2...terasa rindu sangat2 kat kg aku..kat mak..abah, anak saudara..n my beloved..mcm lah tak pernah berjauhan sebelum nie ngn mereka..tp, entah la..mungkin sebb aku stay sorng kat umah tueh...sebb tue yg aku kesunyian..tp, dalam drama kali nieh, aku dok on9..hehe..tak lah bosan sangat...ada brdband..klu tak..tak tau la aku nak teruskan hidup kat pulau yg serba kekurangan nieh.....hari tue, aku tidor awal...
sebelum kul 11 aKu dah terlelap..maybe, aku penat kowt..

hari berikutnye, aku bangun kul 6.50..mcm biasa..solat subuh..tp, kali nieh, tak sambung tidor balik..tp, bersiap2 untuk mencari nafkah...uhuhu..sampai ke ofis...aku dikenalkan oleh pembantu kanan bos kepada suma kakitangan...tp, tak dak istilah enck or puan pun..sebb maybe, orng2 kat situ semuanya frndly, hopefully,..
tugas yg pertama, aku diarahkan mengemas bilik bos..adoy..axclusive gila blik dia..klu lah aku dapat bilik tueh, tak mo aku blik umah sewa..nak lap kerusi n meja pun ada cara..adoy...aku rasa dah mcm cleanner dah..then, penolong kanan bos cek balik selepas aku selesai kemas n lap2 meja n lantai..tp, ditegor..sebb ada sedkit habut di lantai..terpaksa lap balik..adoy..lantai pun kene lap..sebjik mcm cleanner kan..
selpas aku abis tugas yg pertama..aku dipanggil masuk ke blik penolong kanan..dan diberi penerangan mengenai gaji..aku memg tak puas hati dengn gaji..standard spm je..adoy..dalm kepala aku memg tak nak kerja..tp, mulut aku ringan je kata setuju...itulah sebenarnye, kelemahan aku..susah untuk berkata tidak..then, aku diberi tahu jawatan aku adalah junior secretary...tp, dia beritahu aku yg bos tak suka ada secretary, so, aku perlu asist penolong kanan n semua head of departmnt..adoyai!!!!!!!!!banyak la kerja aku...korng nak tau, mase meeting tadi, bos aku mengamuk..nasib bukn kat aku...(tak de kene mengena pun ngn aku meeting tadi)..BOS AKU GARANG...even lelaki

lepas lunch, aku call bapak aku n kata aku nak balik taiping..dan bapak aku pun setuju bila dengar gaji sebenar aku..aku apa lagi..cari alasan nak balik la...
dengan hati aku yg lembut gemalai nieh, aku tak citer kat sapa2 pun kat ofis tueh...
ble balik keje..bapak aku call aku..ada kat mana...aku cakap la ada kat umah sewa..
pastu bapak aku cakap.."kata nak balik??balik la skrng..aku pun menggelabah..aku memg nak balik..tp, mcm akan menyusahkan ramai pihak...sebb pas pelabuhan aku dah buat..pastu, mcm2 lagi lah..adoy...

AKU AKAN TERUSKAN KEHIDUPAN DI SINI SELAGI TERMAMPU...sokonglah aku..

7 comments:

sinji hara said...

ak sentiasa sokong kamoo judin...dun wori...teruskan ape yng kita dah mulakan..

diyha said...

dendangggg! aku tak sangke tragis gler!
takpe2, aku pun penah rase bos garang nk mati!
pastu, kne pakse bwat mcm2. saba ea ?
aku sokong kaw dendanggg!

eh, tapi gaji kaw brape ea ?

muhammad nur aizuddin bin abdul rahman said...

shuib = haha...tq so much..ko tak abis2 skong aku..nie lah dnamakan sahabat..hehe


madi = tau pun..sedihkan..leh wat drama tak..ahahha..tue la...nanti, kita amik degree, tak yah dah nak kene push sangat ngn orng atas...kan..kan..gaji aku kurang kau seratus..

sinji hara said...

^_^..kite sume perlukan sokongan..

Muhammadnuraizuddin said...

shuib =betoi2

Anonymous said...

avtonet [url=http://www.zivljenjskozavarovanjee.info]zivljenjsko zavarovanje[/url]

Anonymous said...

Nude Celebrities. [url=http://toparticlesfinder.info/ArtsEntertainment/celebrity-stolen-videos.html]toparticlesfinder.info[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...